Palkitsimme SRVA-toimijat vuoden eläinten ystävinä

Palkitsimme alueellamme toimivat Forssan-Tammelan riistanhoitoyhdistyksen sekä Jokiläänin riistanhoitoyhdistyksen heidän tekemästään SRVA-toiminnasta Vuoden eläinten ystävinä! 🐾

Tunnustuksen ottivat vastaan em. seurojen toiminnanohjaajat Kari Sankala ja Kari Aho. Yhteensä SRVA-tehtäviin osallistuu alueellamme on n. 130 ihmistä, ja haluamme kiittää heitä kaikkia tekemästään tärkeästä työstä. 💚

SRVA eli suurriistavirka-apu perustuu riistanhoitoyhdistysten ja poliisin tekemään sopimukseen. Toiminnassa ammattitaitoiset metsästäjät jäljestävät kolareissa loukkaantuneita hirvieläimiä ja suurpetoja, jotta ne eivät joutuisi kärsimään. He myös toimittavat kuolleet eläimet pois. Toimintaa tehdään täysin vapaaehtoisvoimin ja mihin vuorokauden aikaan tahansa, yleensä todella huonoissa keliolosuhteissa. SRVA-toiminnassa ei ole kyse metsästysoikeuteen sidotusta metsästyksestä vaan poliisin valtuuttamana eläinsuojelullisista syistä suoritettavasta tehtävästä.

Toiminnanohjaajat haluavat muistuttaa, että eläinkolarissa asiasta tulee aina ilmoittaa hätäkeskukseen, jolloin häke ohjaa ilmoituksen SRVA-toimijoille. Jos teet puhelun 112-sovelluksesta, keskus saa heti tarkan sijaintisi tietoon koordinaateista. Kolaripaikalle kannattaa aina jättää jäljestäjille myös jokin merkki, esimerkiksi sitomalla muovipussi läheiseen oksaan. Jäljestäjät siivoavat merkit aina pois saapuessaan paikalle.