Muu toiminta

Olemme mukana useissa toiminta-alueemme tapahtumissa ympäri vuoden kertomassa eläinsuojelusta, myymässä kannatustuotteita ja esittelemässä ystäväeläimiä. Lisäksi järjestämme tapahtumia, keräyksiä ja tempauksia, kustannamme osan kaikkien löytöeläinkodin kissojen leikkauksista ja FIV- ja FELV-testauksista, valistamme, koulutamme ja palkitsemme, ylläpidämme neuvontapuhelinta, teemme kouluvierailuja sekä avustamme vaikeissa elämäntilanteissa.

Tarkempia tietoja toiminnastamme löydät Ajankohtaista-sivulta!

Vuosittainen lahjoituskeräys eläinten viikolla

Jo vuodesta 2002 alkaen olemme järjestäneet Forssan seudun kaupoissa ruoan ja tarvikkeiden keräystempauksen löytöeläinten hyväksi kansainvälisellä eläinten viikolla 4.-10. lokakuuta. Ihmiset voivat kauppareissullansa ostaa tarvikkeita, ruokaa tai lääkkeitä eläimille ja jättää ne kaupassa oleviin keräyspisteisiin. Keräys järjestettiin yhdessä Naisten Toimintaryhmä Ompelukerhon kanssa vuoteen 2020 asti, jonka jälkeen he vetäytyivät toiminnasta. Jesy kuitenkin jatkaa perinteistä keräystä edelleen.

Kuntayhtymä maksaa löytöeläinten ylläpidosta löytöeläinkodille korkeintaan 15 vuorokauden ajan, jonka jälkeen se siirtyy etsimään uutta kotia. Todella usein varsinkin arat kissat eivät menekään kovin pian ”kaupaksi”, mutta perinteisen lahjoituskeräyksen avulla löytöeläinkoti ja yhdistyksen sijaiskodit pystyvät huolehtimaan niistä pitkiäkin aikoja.

Vuoden eläinten ystävä

Yhdistyksen hallitus valitsee ja jakaa sopivan ehdokkaan löytyessä Vuoden eläinten ystävä -tunnustuksen ryhmälle tai yksityiselle henkilölle, joka on edistänyt eläinten hyvinvointia alueellamme. Tunnustus julkaistaan ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Jos sinulla on ehdotus tunnustuksen saajaksi, lähetäthän sen meille 31.12. mennessä!

Vuoden eläinten ystävät
2024: Anne Rekola
2023: Tammelan ja Jokiläänin riistanhoitoyhdistyksien SRVA-toiminta
2022: Eino Salo
2019: Anne Paldanius
2013: Kanta-Hämeen pelastuslaitos
2011: Liisa Mikkola
2010: Elonkierto
2009: Naisten Toimintaryhmä Ompelukerho
2008: Antero Suoranta

Kouluvierailut

Opettajien on mahdollista tilata yhdistyksemme jäseniä kouluunsa oppituntunneille kertomaan eläinsuojelusta ja eläinten hyvinvoinnista. Käynnit ovat ilmaisia. Kouluvierailijamme tekevät vierailuja vapaaehtoispohjalta oman työnsä ohella, joten emme voi taata jokaisen vierailupyynnön toteutumista.

Kouluvierailujen avulla voidaan lisätä lasten ja nuorten tietämystä eläinasioista ja herättää positiivista kiinnostusta eläinsuojelutoimintaa kohtaan. Ryhmien kannattaa olla enintään 30 henkilön ryhmiä, jotta keskustelua syntyy. Opettaja on luokassa paikalla koko kouluvierailun ajan, hän voi joko osallistua harjoitteisiin tai seurata sivummalla.

Vierailut sopivat esimerkiksi biologian, elämänkatsomustiedon ja filosofian tunneille. Luentojen tarkoituksena on herättää oppilaita pohtimaan monipuolisia kysymyksiä mm. hyvään elämään, eläinten hyvinvointiin, ihmisten vastuuseen ja oikeuksiin sekä omaan toimintaan liittyen.