Toiminta

Ystäväeläimet

Ystäväeläintoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa voimme tuottaa iloa ja mahdollisuuksia eläimen kohtaamiseen sellaisille ihmisille, joille se ei muuten ehkä olisi mahdollista. Ohjaajat tekevät lemmikkinsä kanssa vierailuja esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa asumisyksiköissä, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa.

Sirutuskampanja

Yhdistyksemme lahjoittaa yhteistyössä Rekku Rescuen ja FSHKY:n eläinlääkärien kanssa lemmikeille tunnistemikrosirun ja sen rekisteröinnin Siruhaku.fi-palveluun ilmaiseksi! Mikrosiru on pieni kapseli, joka asennetaan eläimen niskaan tai korvan taakse. Kapseli sisältää tunnistenumerosarjan, joka voidaan lukea erityisellä sirunlukulaitteella.

Vähävaraisten avustus

Yhdistys tukee harkintansa mukaan omalla toiminta-alueella asuvia vähävaraisia lemmikinomistajia taloudellisissa haasteissa eläimen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Avustusta voi hakea esimerkiksi yllättäviin eläinlääkärikuluihin, kissan leikkaukseen tai lemmikin erityisruokavalioon.

Loukuttaminen

Vapaaehtoiset toimijamme loukuttavat ilmoitusten perusteella esimerkiksi kissapopulaatioita. Kissat toimitetaan loukutuksen jälkeen paikalliseen löytöeläinkotiin karanteenitilaan tai eläinlääkärin hoidettavaksi. Joskus todella sairaat yksilöt pitää lopettaa eläinsuojelullisista syistä. Yhdistyksellä on myös useita loukkuja lainattavaksi, jos oma lemmikki on päässyt karkuun tai omalla tontilla liikkuu tuntematon kissa. Yhdistyksen toimijat voivat resurssiensa mukaan auttaa lemmikinomistajia loukutuksissa.

Muu toiminta

Olemme mukana useissa toiminta-alueemme tapahtumissa ympäri vuoden kertomassa eläinsuojelusta, myymässä kannatustuotteita ja esittelemässä ystäväeläimiä. Lisäksi järjestämme tapahtumia, keräyksiä ja tempauksia, kustannamme osan kaikkien löytöeläinkodin kissojen leikkauksista ja FIV- ja FELV-testauksista, valistamme, koulutamme ja palkitsemme, teemme kouluvierailuja sekä avustamme vaikeissa elämäntilanteissa.