SIJAISKOTITOIMINTA

Alueemme löytöeläinkodin tilat ovat rajalliset jª arkojen kissojen on vaikea tottua siellä ollessaan ihmisiin. Löytöeläinkodista eläin voi siirtyä yhdistyksemme sijaiskotiin totuttelemaan tavalliseen kotielämään. Kesyt kissat yleensä saavat uuden kodin suoraan löytöeläinkodin kautta. Yhdistyksen sijaiskotiin sijoitettavat eläimet ovat siis pääasiassa arkoja kissoja, joiden kotiutuminen vaatii aikaa ja rakkautta. Sijaiskodin tarve saattaa tilanteesta riippuen olla myös väliaikainen. Kun eläin on kotiutunut ja tottunut ihmisen käsittelyyn, etsimme sille uuden, loppuelämän kodin.

Sijaiskotikoordinaattori:
Katja Pouta / sijaiskodit@jesy.fi

Tule mukaan toimintaan!

Sijaiskodiksi haluavalta henkilöltä ei edellytetä mitään erityisiä tietoja tai taitoja. Tarvitaan vain kärsivällisyyttä, halua oppia ja aikaa viettää eläimen kanssa. Tärkein tehtävä on tarjota turvallinen kotiympäristö ja tarkkailla sijaiseläimen syömistä ja hyvinvointia. Yhdistys kustantaa eläimen ruoat, hiekat, tarvikkeet, eläinlääkärikulut ja kilometrikorvaukset. Sijaiskotitoiminta mahdollistetaan ensisijaisesti yhdistyksen saamien lahjoitusten avulla.

Toivomme, että sijaiskodiksi ryhtyvät harkitsevat huolellisesti toimintaan mukaan lähtemistä sekä keskustelevat mahdollisten perheenjäsentensä kanssa asiasta. Sijaiskodiksi ryhtyy koko perhe ja sen tulee olla yhteinen päätös. Sijaiskoti on vastuussa hoitoon ottamansa eläimen hyvinvoinnista aina siihen asti, kunnes sille löytyy loppuelämän koti. 

Kaikki sijaiskodit haastatellaan ja niiden kanssa laaditaan kirjallinen sopimus ennen toiminnan aloittamista.

Sijaiskotitoiminta on vastuullista, mutta se antaa paljon! Sijaiskotina saat tietoa ja kokemusta eläinten hoitamisesta, yhdistyksen ja muiden sijaiskotien tuen, uusia eläin- ja ihmisystäviä, päiviisi uudenlaista sisältöä, saat nauttia eläimen seurasta ilman vuosien sitoutumista sekä pääset tekemään äärimmäisen tärkeää, konkreettista eläinsuojelutyötä. Jos elämäntilanteesi sallii sijaiskotitoiminnan aloittamisen, tutustuthan materiaaleihimme ja täytäthän sijaiskotihakemuksen, niin otamme sinuun yhteyttä!