Tiedote: Koronaviruksen vaikutukset Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen ja löytöeläinkoti Käpälämäen toimintaan

Koronavirus COVID-19 vaikuttaa suuresti myös meidän toimintaamme. Alun perin yhdistyksemme vuosikokous oli tarkoitus järjestää 18.3.2020. Säännöissämme on määritelty, että vuosikokous on pidettävä maaliskuun loppuun mennessä. Viranomaisten vahva suositus epidemian hidastamiseksi ja rajoittamiseksi on kuitenkin yksiselitteisesti välttää yli 10 hengen kokoontumisia, joten Jesyn hallitus päätti, että nykyisessä tilanteessa vastuullisinta on vuosikokouksen siirtäminen syksyyn.

Jokioisten Eläinsuojeluyhdistys neuvoo ja tukee normaaliin tapaan eläinsuojeluun liittyvissä asioissa somessa, sähköpostitse ja neuvontapuhelimessa. Ystäväeläinvierailuja ei toteuteta toistaiseksi.

Löytöeläinkoti Käpälämäen toiminta jatkuu normaalisti. Eläimistä pidetään huolta yhtä huolellisesti kuin aina. Jos haluaisit adoptoida kodittoman lemmikin, tarjota tavara- / ruoka- / kissanhiekkalahjoituksia, tarvitset loukkua lainaan tms, olethan aina yhteydessä suoraan Käpälämäkeen Pirkko Kuismaan puhelimitse (p. 046 8789196). Huomaa, että Käpälämäen Facebook-sivua ja kotisivuja ylläpidetään ulkopuolisin voimin. Vierailut löytöeläinkodissa tapahtuvat AINA vain sovitusti. Ethän missään tapauksessa saavu paikalle kipeänä ja pidäthän huolta hyvästä käsihygieniasta, oikeasta yskimistavasta ja turvavälistä muihin henkilöihin.

Kevät on kiireisintä aikaa löytöeläintaloilla, ja nyt Käpälämäellä on hoidettavanaan myös Loimaan alue entisten Forssan, Jokioisten, Tammelan, Humppilan ja Ypäjän lisäksi. Kiirettä on siis luvassa ja kodittomien eläinten, eritoten kissojen, määrä kasvaa. Kun monien ihmisten taloudellinen tilanne kärsii, vaikeutuu uusien kotien etsintä entisestään. Kuluja tulee useista eläinlääkärikäynneistä sekä valtavista määristä ruokaa ja kissanhiekkaa.

Jesyn vuosikokouksen myöhäisempi ajankohta tarkoittaa myös, ettemme voi laskuttaa jäsenmaksuja ennen sitä. Myös monet kevään tapahtumat, joissa meidän oli tarkoitus kerätä varoja, on peruttu.

Mikäli haluaisit tukea meitä rahalahjoituksella, otathan yhteyttä Facebookissa tai sähköpostilla esy.jokioinen@gmail.com. Emme voi antaa tilinumeroa tähän suoraan, sillä meillä ei vielä ole rahankeräyslupaa. Tämäkin oli asialistalla peruuntuneessa vuosikokouksessa. Pienikin summa on tärkeä. ♥ Voit myös tilata kannatustuotteitamme verkkokaupasta.

Pysytään terveinä ja pidetään eläimistä yhdessä huolta! Tuetaanhan myös paikallisia eläintarvikeliikkeitä!

Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen hallitus 27.3.2020


Lue myös:
FSHKY Eläinlääkärit: Tiedote eläinlääkintähuollon asiakkaille liittyen korovirusepidemian aiheuttamista muutoksista kunnaneläinlääreiden palveluihin
Ruokavirasto: Eläimet ja koronavirus COVID-19